top of page

Támogatások

2024.

A Végvár ételbár teraszának fejlesztése

Kedvezményezett neve: Vár-Camping Turisztikai És Vendéglátóipari Szolgáltató Kft.

Pályázati felhívás: „Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Innovatív fejlesztések támogatása”, VP6-19.2.1.-29-8-20 kódszámú pályázat

A projekt címe, azonosító száma: Végvár ételbár teraszának fejlesztése, 3427514699

A szerződött támogatás összege: 19 990 600 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében egy Két oldalra nyíló felső lefutósínes napellenző rendszer került leszállításra és beüzemelésre a végvár ételbár tetőteraszán, valamint megvalósulnak az ehhez szükséges kiegészítő tevékenységek.

A fejlesztést követően a Végvár ételbár nagyobb számú vendéget tud kiszolgálni. Új szolgáltatásával új vendégkört (környékbeliek, lakodalmak) céloz meg, így várhatóan meg tudja tartani elsődleges piaci pozícióját a településen, illetve az elsők közé kerülhet kistérségi szinten is. Emellett a működése is hatékonyabbá válik, magasabb bevételt tud elérni a tavasztól őszig terjedő időszakban. Ezáltal a működés stabilitása erősödik, amely hozzájárul a piaci pozíció további erősítéséhez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.05.31.

2022.

A siroki Végvár ételbár technológiai fejlesztése és bővítése

Kedvezményezett neve: Vár-Camping Turisztikai És Vendéglátóipari Szolgáltató Kft.

A projekt címe: „A siroki Végvár ételbár technológiai fejlesztése és bővítése”

A szerződött támogatás összege: 10 000 000 Ft, azaz tízmillió Ft.

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Jelen beruházás keretében megvalósult a VÁR-CAMPING Kft. telephelyén (3332 Sirok, külterület 0192/19/A hrsz.) található végvár ételbár fejlesztése. A fejlesztés keretében megtörtént az étterem átalakítása, bővítése, korszerűsítése, nagykonyhai gépek beszerzése és 1 fő munkavállaló képzése.

Az étterem tetején tetőterasz került kialakításra, a hozzá felvezető lépcsővel együtt - amely hozzájárul a férőhelyszám növeléséhez. Épületen belül a korábbi ajándékbolt, később irodai helyiség csatolásra került a konyhához, ezzel kibővítve a konyha alapterületét. A kibővített konyharészbe további új nagykonyhai gépek kerültek üzembe helyezésre. A fehérmosogató szintén bővült a korábbi tálaló helyiséggel, ahol nagyteljesítményű mosogatógép kapott helyet. Az épület födéme további hőszigetelést, a vendégtér vadonatúj hőszigetelt bejárati ajtót kapott. A technológiai útvonal változása miatt belső nyílászárók is cserére kerültek. Összességében a változtatások, korszerűsítés lehetővé teszik a jóval nagyobb  számú vendégforgalom rövid idő alatt történő kiszolgálását.

A fejlesztés hozzájárul a gazdasági versenyképesség erősítéséhez, a várakozási idő csökkentéséhez, a színvonal növeléséhez valamint az étterem kapacitásának és árbevételének növeléséhez.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.11.19.

A projektazonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-04402

2022.

A Végvár ételbár fejlesztése

Kedvezményezett neve: Vár-Camping Turisztikai És Vendéglátóipari Szolgáltató Kft.

Pályázati felhívás: „Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület - Innovatív fejlesztések támogatása”, VP6-19.2.1.-29-8-20 kódszámú pályázat

A projekt címe, azonosító száma: Végvár ételbár fejlesztése Sirokon, 3199959911

A szerződött támogatás összege: 2 936 270 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében egy szabadtéri foglalkoztató, valamint egy szabadtéri kiülő (terasz) kerül kialakításra Sirokon a 0192/19 helyrajzi szám alatt. Ezen felül a terasz és a szabadtéri foglalkoztató köré kerítés kerül építésre. Az építési költségeken kívül, eszközbeszerzés is történik, melynek keretében Wickey Smart Queen Mászóvár kerül beszerzésre az étterem melletti részen. Ezen felül egyéb költségek (marketing, műszaki ellenőrzés és kötelező nyilvánosság) valósulnak meg. A megvalósítás után az étteremben, új szolgáltatások is elérhetőek: helyi kézműves termékek és később környékbeli termelői borok vásárlásának lehetősége az étteremben, kulináris programokon való részvételi lehetőség.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.05.31.

2021.

Napelemes rendszer telepítése a VÁR-CAMPING Kft. székhelyén

A kedvezményezett neve: VÁR-CAMPING Turisztikai és Vendéglátóipari Szolgáltató Kft.

A projekt címe: „Napelemes rendszer telepítése Sirokon a VÁR-CAMPING Kft-nél”

A szerződött támogatás összege: 1 080 000 Ft, azaz egymillió-nyolcvanezer Ft.

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása: Jelen beruházás keretében megvalósult a VÁR-CAMPING Kft. székhelyén található épület energetikai korszerűsítése. Az épületen telepített napelemes rendszer névleges teljesítménye 5,525 kWp. Jelen beruházás keretében beszerzésre került 17 db S-Energy SC20-60MBE-325M mono halfcut, full black napelem tartószerkezettel, 1 db SolaX X3 5.0-T wifis inverter, valamint a szükséges szerelési anyagok. Jelen beruházás hozzájárult a megújuló energiaforrás-felhasználás növeléséhez.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.10.29.

A projektazonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01542

2013.

A Végvár ételbár kialakítása a siroki várnál

A kedvezményezett neve: VÁR-CAMPING Turisztikai és Vendéglátóipari Szolgáltató Kft.

A projekt címe: „A Végvár ételbár kialakítása a siroki várnál

A szerződött támogatás összege: 38 648 415 Ft, azaz harmincnyolcmillió-hatszáznegyvennyolcezer-négyszáztizenöt Ft.

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A VÁR-CAMPING Kft. a siroki vár lábánál (Sirok, Dobó utca 30. szám alatt) 21 éve megnyílt VÁR-CAMPING nevű szálláshelyet, továbbá a kemping területén található „Terasz-étterem” vendéglátóhelyet üzemelteti. A VÁR-CAMPING 1992 óta látja vendégül a kikapcsolódni, túrázni vágyókat, így igen magas a visszatérő törzsvendégek száma. A kemping területén nyolc faház (azokban 13 különálló szoba, összesen 45 ággyal), továbbá mintegy 200 fő részére alkalmas sátorhellyel várja a megszállni kívánó vendégeket.

A VÁR-CAMPING Kft. vezetése azt a célt tűzte ki, hogy a kempingtől légvonalban mintegy 300 méterre, a várhoz vezető másik úton egy olyan szolgáltató egységet létesít, amely nem csak a kempingbe érkező, de az összes – a siroki várhoz érkező – turistát kiszolgálja majd a jövőben. A létesítményben étterem, ajándékbolt, illemhelyek, továbbá kerékpár-kölcsönző és turisztikai szolgáltatás-közvetítő szolgáltatások állnak majd a turisták rendelkezésére.

A fejlesztés során egy 171,71 m2 nettó alapterületű létesítmény épült, amelyből 33,5 m2 egy fedett tornác. Az épületen belül egy 49 m2-es vendégtér, egy 12,6 m2-es üzlet, egy 43 m2-es főzőkonyha, a személyzet részére szociális blokk, valamint a vendégek részére a vizesblokk – akadálymentes mosdóval – került kialakításra. A belső vendégtér 24 férőhelyes, emellett az épületen kívül is megvalósításra került egy térburkolat, ahol szintén 24 férőhely került kialakításra. Az épület előtt egy akadálymentes parkoló épült, az épület megközelíthető és használható lesz mozgássérültek számára is.

A Végvár ételbár, Ajándékbolt és Kerékpárkölcsönző egész évben nyitva tart.

A fejlesztés célja egy hiánypótló szolgáltatás elindítása volt – mivel a vár több száz méteres körzetében nincs sem vendéglátó egység, sem illemhelyiség, továbbá a községben nincs kerékpár-kölcsönzési lehetőség sem. A cégvezetés a későbbiekben további szolgáltatások bevezetését is tervezi – az igényektől függően.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2013.12.31.

A projektazonosító száma: ÉMOP-2.1.1/C-11-2011-0069

bottom of page